YUP / Jarkko Martikainen kysymykset 1/2

Nolla.netin käyttäjät kysyivät YUP:n Jarkko Martikaiselta kysymyksiä, tässä osa 1/2.

2000-05-15 23:29:13
Published by: harri
Tässä tämä paljon odotettu JARKKO MARTIKAINEN haastattelu nyt sitten on. Kaikki kysymykset ovat nolla.net käyttäjien käsialaa. Kiitokset kysyjille ja erityiset kiitokset Jarkolle!!
Arvonta kysyjien kesken Jarkon nimikirjoituksilla varustetuista YUP:n Pohjaton säkki -CD-sinkuista on myös suoritettu.

Onnelliset voittajat ovat:
ANNA VON FREYMANN
JANNE KORJUS
KAISA TOLVANEN
HEIKKI JOUTSIMÄKI

Onnittelumme. Voittajille ilmoitettu myös sähköpostitse.

T: Antti Lehtinen, lobster@nolla.net

YUP kysymyksia osa 1/2


Voisitteko kertoa jotain poliittisesta näkökannastanne?

Poliittinen kantamme ei ole vakio. Liene vasempaan kallellaan kuitenkin yleisprosentuaalisesti olemme, soittomiehillä ei ole varaa oikeistolaisuuteen.

Vois kysyä niiltä että jääkö niille ittelleen mitään taskunpohjalle yhden normaalikeikan jälkeen?

Taskunpohjalle jää vaihtelevia määriä, klubikeikkailu ei ole erikoisen rikastuttavaa rahallisesti mutta ilo toki muutoin. Festivaalikausi on jo lompakollekin mielekkäämpi.

Laulajalle(... tai keulahahmolle): Olet kuulemma asunut hurjalla Puolivälinkankaalla.Onko tämä vaikuttanut elämääsi/musiikkiin, onko esimerkiksi traumoja "kasikkojen" ganstereista, Tuira-klaanista tai Järvikioskin erikoishampurilaisista.Itselläni on. -HpMan- Toivoin että tämä kysymys esitetään koska laulaja on kotoisin täältä Suomen Siperiasta, ja haluan tietää kuinka tämä on vaikuttanut.

Hyvä HpMan,
Puolivälinkangas ei ollut järin hurja, ainakaan lapsen näkökulmasta. Elämään ja niin ollen musiikkiinkin tuokin on ehkä vaikuttanut. Mainitsemasi hampurilaiset jäivät syömättä, joten niistä en mielipidettä osanne muodostaa, yritän kuvitella. Suomen Siperiasta tuskin kannattanee puhua, muutaman sata kilometriä tulisi matkata Suomineitoa ylöspäin ennen kuin todella arktisiin ympäristöihin päästään.

Yksinkertainen kysymys, oletteko tulossa ilosaarirockiin tänä kesänä!? Olisi nimittäin mahtavaa nähdä teidät taas siellä, Ilosaari on minusta ainakin mahtavin festari koko kesän festareista.
Te olette olleet vakiovieraat siellä ainakin näiden 2 vuoden ajan. Mutta onko festarikeikkoja vielä edes lyöty lukkoon? Ajankohtaista se varmaan on jo... - Anna-

Anna, Ilosaarirock on ohjelmassa tänäkin vuonna. Mekin pidämme ko. festivaalista, ja vakiovieraitaan olemme olleet muutaman vuoden muistamaasi useammin. Festivaalikeikatkin ovat jo likipitäen sovitut, eli oikeassa olet. Kesämatkailumme määränpäät voitte varmistaa osoitteesta www.yup.ms.

Milloin loppu häähmöttää?
Tapahtuuko paluu juurille joskus?
Kaikin kusetuksin;
Paha Karma

Hyvä Karma,
lopun häämöttämisen kysymystä tulisi täsmentää jotta siihen voisi perinpohjaisesti yrittää vastata. Jos tahdot tietää esimerkiksi maailman loppumisesta, tulee sinun kääntyä jonkun nykyNostradamuksen, ei meidän puoleemme. Yhtyeen lopulle ei vielä merkkejä näy.
Paluu juurille, jos sillä tarkoitat uusia lauluja vuoden 1991 sapluunalla, ei tapahdu. Kaikkea hyvää YUP -kollektiivin puolesta myös sinulle.

Mieleni tekisi varsin saada vastausta kevään/kesän/syksyn aikana ilmestyväksi huhutusta, jonkinmoisesta enemmän tai vähemmän harvinaisempia levytyksiä sisältävästä YUP-kokoelmahärvelistä.
Milloin se tulee? Millä perusteella aineisto on valittu? Mitä kappaleita on valittu =) (tähän en edes usko saavani vastausta ennen kuin levyte on kaupoissa, ainakaan kattavaa.) Monelleko levylle k.o. pläjäys puristetaan? Ei nyt muuta.

Mika

Mika. Syksyksi kaavaillaan kokoelmaa, todellakin. Harvinaisuuksia on luvassa, sekä singlelevyjen b -puolia. Pitkin kesää äänitämme niin keikkoja kuin uutta studiomateriaaliakin, ja aineisto valitaan vaikean saatavuuden (singlelaulut) ja mielestämme onnistuneiden esitysten perusteella (vuoden 2000 materiaali). Yksi levy olisi tarkoitus julkaista. Lauluvalinnoista lisää myöhemmin. Ei nyt muuta meidänkään puolestamme.

Jees hieno homma että nolla.nettiin tulee Martikaisen haastattelu. Luulin että lautailijat kuuntelee vain räppiä ;)
Niin, itse kysymykseen: Mitä Martikainen itse ajattelee niin sanottujen vanhojen fanien keskuudessa paljon puhutusta kaupallisuudesta? Onhan kahden uusimman levyn materiaali ja markkinointi viitannut selvästi siihen että YUP olisi kaupallistumassa ja "popahtamassa". Ja miten yhtyeen tulevat levyt? Ovatko ne samaa tyyliä kuin viimeisimmät, vai palataanko vihdoin juurille?

Lautailijoiden musiikkimaku on siis luultua laajaotoksisempi?
Kaupallistahan musiikki on aina jos se saatetaan myytäväksi. Markkinointi taas on yhtiön tehtävä, alkuvuosina ei yhtiöiltä löytynyt a) rahaa mainostamiseen, b) mielenkiintoa saattaa levyjulkaisua ihmisten tietoisuuteen.
Tulevasta materiaalista voi sanoa uudelleen sen, ettemme koe mielekkääksi valmistaa huonoa hiilipaperikopiota levystä, joka on jo kerran tehty.
Siitä, onko materiaali esimerkiksi "Oudon elämän" tahi "Normaalien maihinnousun" sävyinen, en sano mitään. Lauluja on tehty kosolti, mutta se, mitkä valikoituvat levylle muodostaen kokonaisuuden, on asia erikseen. Erikoisen kaupallisiksi en kuitenkaan uusia laulujamme koe.

Voisin kysellä milloin kirja ja kokoelma ilmestyvät, ja tivata meinaavatko perkele tehdä livelevyä koskaan (syytä olis)?
T:Janne:)

Kirja ja kokoelmalevy ovat siis syksyn aikaan ilmestyviä, tarkemmat aikataulut ovat ei-kenenkään tiedossa. Livelevyä ei ole syytä miettiä juuri nyt, sillä uutta studiolevyäkin työstetään parast´ aikaa. Mutta mietitäänpä asiaa esimerkiksi sen jälkeen, perkele.

Terve. Haluaisin tietää mitä tapahtui Euthanasia -nimiselle bändille, joka oli ennen yup:tä? Onko levyjä mahdollista saada mistään?

Terve, terve. Euthanasia yksinkertaisesti lopetti soittonsa, eikä lopettamispäätökseen sisältynyt mitään erityisen dramaattista. Miehet vain muuttivat uusiin kaupunkeihin ja niin edelleen. Ja YUP vei enemmän aikaa. Levyä voi tiedustella antikvariaateista.

Uskotko Jumalaan, koska aihe kuitenkin esiintyy kovasti teksteissäsi. Vai haluatko vastata kuin Halonen, että se on sinun ja Jumalan välinen asia

Halonen onkin vastannut kysymykseen viisaasti.
Maksan kirkollisveroni, joten jollain tapaa kai tilitän etumaksua mahdollisesta taivaspaikastani. Jumalan olemassaolon kysymys siis askarruttaa minua, kuten teksteistä ehkä voi päätelläkin, mutta varsinaista uskoa minulla ei ole. Olen siis ateisti luojan armosta, kunnes toisin kanssaan sovitaan.

Tällainen kysymys, että onko totta, että Jarkolla on suunnitteilla runokokoelma? Jostakin haastattelusta luin tuon.
T:Teme

Parahin Teme,
asiaa on kyselty viime aikojen haastattelusessioissa niin liikuttavan toistuvasti, että olen tainnut jonkun juttutuokion tuossa vaiheessa luovuttaa ja luvata.
Runokirjaa ei kuitenkaan ole suunnitteilla.

Kysymykset osa 2/2 ->

What is nolla.net?

Nolla.net is a community of people who are into various board sports. Check out the latest news and find useful information. We publish articles, reviews, interviews, photos, videos and other media content.

How to join the community?

Register for a user account and contribute. We are always looking for people who want to create and share content.