YUP / Jarkko Martikainen kysymykset 2/2

Nolla.netin käyttäjät kysyivät YUP:n Jarkko Martikaiselta kysymyksiä, tässä osa 2/2.

2000-05-15 22:37:25
Published by: harri
YUP kysymyksia osa 1/2

Jep, ajattelin tässä nyt kirjoitella semmoisia kysymyksiä mihin olisi mukavaa saada vastausta Martikaisen Jarkolta. Tjoo, eli:
Oletkos Jarkko tosiaan asustellut siellä Itä-Saksassa? Jostain kuulin, että jotain tuommoista vääntöä olisi joskus ollut. Jos juttu on tosi niin kerrohan hieman Itä-Saksan meiningistä.
Ja sitten kuulin semmoisen jutun, että Martikainen olisi mielenterveyshoitaja ammatiltaan. Tai siis joskus alaa opiskellut. Hieno homma.
Onko muuten toivoa paluusta wanhaan meininkiin? Siis "toppatakkeja ja Toledon terästä" -aikojen musiikillisesta lahjakkaaseen suuntaan? Siis hei, älkäähän nyt käsittäkö väärin. Onhan nuo uudemmatkin levyt "ihan okei"...
Kesän festarit?
t. teemu purhonen. Nolla.net on muuten ihan okei.

DDR oli lapsuudessa tosiasia, vaikka ´väännöstä´ en niin tiedäkään. Greifswald on harmaa, pienehkö teollisuuskaupunki, jonka ydinvoimala vuotaa. Semmoinen juttu ei kyllä pidä paikkaansa, tai minä en tiedä ammateistani tuon taivaallista. Mielenterveyshoitajuus on silti ns. hieno homma minunkin mielestäni. Musiikillista lahjakkuutta voi aikaansaada muutoinkin kuin heittelemällä yhteen soppaan kaksikymmentäviisi elementtiä ja tahtilajia. Eli edelleenkään emme tahdo uusia esimerkiksi mainitsemaasi levytystä, mutta kukapa tietää jos jollain saman ajatuksen tasolla vielä tulevaisuudessakin liikkuisimme. Kesän festivaalit tulevat kolutuiksi osaltamme viitisentoista kertaa tulevana kesänä.

KUINKA KAUAN YUP:N JÄTKÄT OVAT SOITTANEET ?????

REILUSTA KYMMENESTÄ JOPA KAHTEENKINKYMMENEEN VUOTEEN! Riippuen siitä, kenestä meistä on kysymys.

Millonkas bändi tulee soittamaan Uukuniemelle?, olisi jo korkea aika =)

Korkea aika, epäilemättä. Hannu Korhonen (Dex-viihde) koordinoi liikkeemme tuolla rintamalla, joten tiedustele häneltä. Lievä epäilys minulla kyllä on, mahtaako Uukuniemeltä löytyä halukasta tahoa asiaa järjestämään, mutta toisaalta, maailmaan mahtuu muitakin ihmeitä.

Miksi ette enää soita keikoilla 1990-1992 kokoelmalevyn materiaalia?
Entä maistuuko seksi, viina ja rööki? Like cock`n roll?? Onko yup:eeltä tulossa minkäänlaista videotuotantoa käsittäen musiikkivideoita, livetaltiointia, haastattelua ynnä muuta hörhöilyä?
T:father mucker

Soitammehan me. Viimeisimmällä keikallamme ainakin numerot "Saatana meni korvasta sisään", "Paratiisin sahakielet", "Kirvesperseet" ja "Soittojuhlan toit" -numerot olivat käsittelyssä. Cock´n roll on onneksemme tuntematon aihe, mutta em. Kolmiyhteys ns. ´maistuu´, riippuen soittajasta. Videokokoelmaa ei ole tietääksemme suunnitteilla. Tekijänoikeudellisistakin kysymyksistä johtuen.

Moi, päätin nyt kysyä sitä, että Jarkko, mikä on suhteesi Beelsebubiin, kun olet jo monen monta vuotta häntä ylistänyt :).
T: Tomi

Tomi, Tomi. En minä Belsebuubia ylistä, sen tekee Norjan Black metal-liitto. Kirkot ovat meiltä polttamatta ja hautakivetkin kaatamatta. Saatanan mainitseminen laulussa ei tehne satanistia? Ja onhan lauluissamme hoettu Jumalankin nimeen.

Biisissä Pohjaton Säkki kerrot kaikkien haluavan sisäänsä lisää...jatkuvasti. Ja koska olet itsekin myöntänyt olevasi Pohjaton Säkki, mitä sinä haluat sisääsi lisää?
Kaisa.

Kaikkien en ole väittänyt niin tekevän, kysymys on omakohtaisesta kokemuksesta. Minähän tahdon niin sisääni kuin ympärilleni milloin mitäkin. Kunnes vetäydyn viimein munkiksi ja lahjoitan koko roskan pois.
Jarkko.

1.Mikä sinut aikoinaan yllätti musiikkibisneksessä?

Levyttämisen yksinkertaisuus ainakin. Ensimmäisen demonauhan ensimölyämisellä pääsi vinyylille, voi tuota onnen päivää.

2.Koska YUP:stä kertova kirja ilmestyy, entä kokoelma cd?

Syksyn myötä.

3.Voisiko YUP hajota, vai onko välillänne liian suuri side?

Voisi varmastikin, ja niin tulee joskus käymään, mutta vielä ei tunnu siltä.

4.Jos hajoaisi, niin ryhtyisitkö soolouralle, perustaisitko uuden bändin, vai vetäytyisitkö julkisuudesta?

Mitä tahansa noista tarjoamistasi vaihtoehdoista, täytyy miettiä asiaa jos ja kun se tulee kohdalle.

5.Kuinka vanhaksi asuitte Greifswaldissa?

Emme vanhoiksikaan, itse taisin olla kolmevuotias kun Suomeen palattiin.

6.Eikö kotisivuillenne voisi laittaa erillistä listaa niistä keikkapaikoistanne, joihin ei ole ikärajoja?

Kelpo idea. Voisihan toki.

7.Mikä kuva on korussa, joka riippuu aina kaulassasi mustassa narussa?

Ainahan se ei siinä roiku, mutta jos tekee, niin kuva on Prahan Jeesuslapsesta.

8.Voisiko Likaisen Pisteen pistää uudelleen esitykseen vai onko se jo mennyttä (kun en ikinä päässyt sitä katsomaan)??

Likainen piste ei uusi, mutta toinen tanssin ja metelöinnin yhteistyöhanke on vireillä, keväälle 2001.

9)Kiitos.

Eipä kestä.

Minkalainen tulee olemaan YUP:n seuraava levy tyypiltään? Onko se kenties lähempänä vanhempaa tuotantoa, kuten Homo Sapiensia, vai jatkaako se Oudon Elämän ja Normaalien Maihinnousun viitoittamalla tiellä? Ja milloin se tulee? -MK

Emme tiedä, vieläkään. Aikataulukin on avoin, mutta olettaisin vuoden 2001 alkua.

Olet kuvittanut ainakin "toppatakkeja ja Toledon terästä" -albumin kannet. Onko oppia haettu ihan koulunpenkiltä vai itse opittua taiteilua?

Oppia on haettu koulunpenkiltäkin: taidelukion kuvaamataidepuolelta, näet. Pääasiallisesti olen kuitenkin itseoppinut.

"Ketä suomalaisia sanoittajia arvostat?" "Mistä sikiävät YUP:n soundit? Ketkä on musiikillisia esikuvia?"

Arvostan mm. Nurmiota ja Röyhkän Kaukoa. Ja Hiski Salomaata. Ja Gösta Sundqvistia. Ja ajoittain myös Tommi Liimattaa. Ja Jouni Mömmöä. Ja Alangon Ismoa. Ja lukuisia muita, joita en nyt saata muistaa.
Sointi sikiää soittajistaan, ja vaikuttajamme ovat niin moninaiset, että listaamisensa jatkuisi hamaan tuomiopäivään.

The end

What is nolla.net?

Nolla.net is a community of people who are into various board sports. Check out the latest news and find useful information. We publish articles, reviews, interviews, photos, videos and other media content.

How to join the community?

Register for a user account and contribute. We are always looking for people who want to create and share content.