MFN elokuva Skopofilia arvostelu

MFN presents: SKOPOFILIA. (Skopofilia=katsomisvietti)

2002-02-27 15:18:11
Published by: karolo
Joku käytti Skopofiliasta nimitystä "pohojosen captured" eikä se kauas heitä. Skopofiliassa on rullaajia pääasiassa väliltä Oulu-Tornio-Kuusamo-Rovaniemi-Kemijärvi ja sitte on etelämpääki joitaki. Leffan torniossa asuvat kuusamolaiset tekijät Ville ja Olli Säämänen ovat kuvanneet matskuja joku 4-3 vuotta. Kuvaukset on pääasiassa purkitettu veljesten digi hi-8 kameralla joten kuvan laatu ei ole ihan maksimaalinen mutta silti ihan riittävän hyvä kotikäyttöön. Kuvatessa päät joutuu välillä ruudun ulkopuolelle, eikä mitään super erikoista ole keksitty joten kuvauksesta joutuu antamaan arvosanan perus+/-. Editointi on hyvää mutta aika yllätyksetöntä joten siitä perus+.

Väreistä on pakko antaa lisä maininta koska varsinkin ulkokuvausten värejä on joissakin kuvauksissa säädetty suuntaan, joka ainakin minun silmääni miellytti. Vetäjiä oli oikeasti tosi paljon, tuttuja ja tuntemattomia, siltikään turhia juttuja ei kovin paljon ollut. Leffa on aika pitkä, joku 40 min. mutta silti sen jaksaa katsoa. Ainoa mitä olisi voinut ehkä poistaa, oli kaikista vanhimmat matskut. Musiikki puoli on hoidettu teostovapaasti, mutta silti laadusta tinkimättä. Lappi soi. Tosiaankin katsomisen arvoinen leffa, ja varsinkin jokunen etelän sankari voi yllättyä iloisesti tälläisesta kellari produktiosta josta ei ole liiemmin meteliä pidetty. Eiköhän ne yhteystiedot saada johonkin esille, niin tilatkaahan pois rakaaat nuoret. Laitan vielä tuohon loppuun satunnaisen vetäjä listan jossa ei ole edes kaikki.

ville ja olli, velli, jussi saarela, nikke,teme, leppänen, trögi, ate, veljes, sinä, teemu paasodanger, jukka korhonen, tomi karjalainen, pikku-tommi(rokolampi), jake, keinänen, valtteri, mikko seppänen ja monia muita?
What is nolla.net?

Nolla.net is a community of people who are into various board sports. Check out the latest news and find useful information. We publish articles, reviews, interviews, photos, videos and other media content.

How to join the community?

Register for a user account and contribute. We are always looking for people who want to create and share content.