SIGHT UNSEEN DVD DIRECTORS CUT -arvostelu

Tässä pikakatsaus TWS : SIGHT UNSEEN –DVD versioon, joka tulisi löytyä jokaisen itseään kunnioittavan skeittarin kokoelmista.

2002-04-02 20:58:50
Published by: lobster
Tässä pikakatsaus TWS : SIGHT UNSEEN –DVD versioon, joka tulisi löytyä jokaisen itseään kunnioittavan skeittarin kokoelmista.

Ohjaus : Jon Holland, Greg Hunt.
Skeittaus: John Cardiel, Dustin Dollin, Tosh Townend, Henry Sanchez, Heath Kirchart.
Musiikki mm. Ray Barbee, Atiba Jefferson, Tommy Guerrero.
Elokuvan kesto: n. 35 minuuttia.

Kyseisen DVD:n kuvanlaatu on loistava ja pieksee siis VHS:n mennen tullen. Kuvanlaatu on tarkka, värit eläväiset ja yksinkertaisesti leffa näyttää käsittämättömän hyvältä. Sight Unseen on osittain kuvattu 16mm filmille ja sehän on aina iso plussa. Ääniraita myös toimii hyvin, mutta ”miinuksena” todettakoon, että mukana ei ole DD5.1 / DTS ääniä – Toisaalta en sitten tiedä olisiko niistä mitään iloakaan tällaisessa leffassa… Hyvä audioraita joka tapauksessa. DVD:n menurakenne on yksinkertainen ja ihan asiallinen. Pientä animointia havaittavissa.

Itse elokuvasta en ajatellut paljoa höpistä, koska siitä on höpisty jo niin paljon ja leffahan ei sinänsä ole mikään uutuus, mutta varmasti kuuluu kaikkien aikojen parhaimmistoon skeittaukseltaan ja toteutukseltaan – Etenkin tämä DVD –versio.

Se mistä ajattelin sen sijaan enemmän höpötellä on levyllä olevat bonusmateriaalit.

Mukana on mm. seuraavanlaisia herkkuja:

DELETED CLIPS sisältää poistettuja kohtauksia, vaihtoehtoisia kuvakulmia, kaatumisia jne. Kaikki leffassa edustettuina olevat skeittarit ovat saaneet oman deleted scenes parttinsa, sekä mukana myös ”FILM” –pätkä, joka koostuu 16mm filmille kuvatuista patkistä. – Kaikki em. materiaali erittäin mielenkiintoista ja hyvin tehtyä. Deleted clips partit yht. n. 12min.

HEATH’S DESERT INTRO : Vaihtoehto intro Heathin pätkään. Valaisee paljon taustoja kuinka erilaisiin ratkaisuihin päädyttiin jne. Kesto n. 3m50s.

FIVE DAYS IN ARIZONA : Täyttä pommitusta Arizonan kuvausreissulla. n.4mins

HENSLEY’S ACCORDION : Herra Matt Hensley näyttää kuinka hanuri raikaa ;) n. 3m50s.

CHOMP TRAILER : Chomp on this traileri, josta myös mielenkiintoinen tarina ;) n.1m30s.

COMMERCIAL TRAILERS : Erilaisia trailereita / teasereita, joita käytetty leffan mainostamiseen… n. 40s.

PHOTO GALLERY : Paljon todella hienoja valokuvia!

PHOTO ARCHIVE : Paljon hienoja uusia ja vanhoja valokuvia!

AUDIO COMMENTARY : Koko elokuvan mittainen höpöttelytuokio Jon Hollandin ja Greg Huntin kesken. Mielenkiintoista tietoa miksi päädytty mihinkin ratkaisuihin, montako kertaa tuli pannutettua ennen kuin jokin otos saatiin tallennettua… Mielenkiintoista kuultavaa ;)

”IMPROVED EDIT AND AUDIO” – Koko elokuvan ääniraitaa on paranneltu ja elokuvaa uudelleen editoitu tätä DVD julkaisua ajatellen. Tämä versio kulkee nimellä ”FINAL CUT”

Levyllä mainostetaan myös WEB –ominaisuuksia, joita en päässyt testaamaan, mutta mukana ovat kuitenkin… ;)

Kaikkiaan extramateriaalia DVD:llä on n..25minuuttia jos kommenttiraitaa ei mukaan lasketa. Eli yhteensä reilu tunti loistavaa viihdykettä luvassa. – Suosittelen todella lämpimästi.

Arvostelu : Antti Lehtinen / lobster@nolla.net
What is nolla.net?

Nolla.net is a community of people who are into various board sports. Check out the latest news and find useful information. We publish articles, reviews, interviews, photos, videos and other media content.

How to join the community?

Register for a user account and contribute. We are always looking for people who want to create and share content.