CAPTURED 5 esittely

Puolueeton CAPTURED 5 esittely Nolla.netin ahkeralta kirjoittajalta Beniltä

2002-04-24 10:20:41
Published by: ben


Huhtikuussa 2002 ilmestyi Captured Videomagazineltä viidennen kerran videoelokuva. Hyvän videolehden kriteereiksi on useasti todettu monipuolisuus ja muuntumiskyky. Captured on tähän asti pystynyt täyttämään molemmat edellytykset, eikä issue 5 ole poikkeus.

Issue 5 alkaa perinteisesti karvoja nostattavalla introlla, joka jo itsessään saa skeittifiilikset nousemaan. Introa seuraavat aiemmista issueista tutut random clipsit ja close upit sekä useat muut osuudet.

Erittäin positiivisen yllätyksen Captured 5:ssä toi se, että materiaalia oli saatu huomattavasti enemmän Helsingin ulkopuolelta, kuin aikaisemmin, sekä randomclips:n että close up:n, joita tähdittivätkin Jani ”Mäksy” Mäkelä ja Aleksi Fräki ystävineen Turusta sekä Mikko Seppänen Oulusta. Tämä todistikin jälleen, että kehä III:n ulkopuolella on elämää ja hienoja spotteja, sekä samalla toi elokuvaan lisää mielenkiintoa.

Kuten aiemmin totesimmekin, ei monipuolisuudesta tarvinut tinkiä viidennessäkään issuessa. Randomclipsit sisältävät skeittausta monipuolisesti kaiteista kurbi-neppaukseen ja takaisin. Close Upeissa Fräki ja Mäksy vievät katsojat Turun erikoisspoteille kun taas Mikko Seppänen suoriutuu silmiä hivelevällä tyylillä teknisistä manöövereistaan. Elokuvan Team –osuudesta vastaavat Controllilaiset esittelevät puolestaan mitä kaikkea voi Turun hallissa tehdä demon yhteydessä ja muita halleissa syuritettuja temppuja nähdään uudentyylisessä Indoor Clips -pätkässä. Pub 26:n esittelyosiossa sen tiimiläiset tekevät kaikkea maan ja taivaan väliltä auton kolaroinnista pullojen korkkailuun erityisen Pub 26 –laulun tahdissa, pitäen laadukkaan skeittauspuolen kuitenkin vahvasti esillä.

Musiikki-osasto on jälleen kerran monipuolinen ja tarjolla on niin punkkia kuin hiphoppiakin, joten katsojan kuin katsojan luulisi löytävän soundtrackistä mieleisensä kipaleet.

Captured 5 poikkeaa tyyliltään hieman aiemmista issueista. Uudistavia tekijöitä sen sisällössä oli mm. Pub 26:n osion keventävä vaikutus sekä tyyli, jolla esim. jäkimmäinen Random Clips –pätkä on editoitu hidastempoiseksi, mutta viihdyttäväksi rauhallisen musiikin rytmeihin. Kuten aiemmin mainittiin, on myös muuntautumiskyky tärkeää ja Captured onnistuu siinä issue 5:n kohdalla oikeissa mittasuhteissa. Ehkä juuri siksi issue 5 on ainakin kirjoittajan mielestä ehkä onnistunein Capturedin tuotoksista ja sen katsominen ja itselleen hankkiminen on erittäin suositeltavaa.

Kirj. Teemu-Oskari Korhonen

Musiikit / musalista:

Intro I:
Asphodelic
Tipsy-Grossenhösen (Remixed by We)
Asphodel Ltd.
info@asphodel.com
 
Intro II:
Lush Life
Move D-Beyond the Machine
Electronica
Quango
www.quanco.com
 
Random Clips:
Capone-N-Noreaca
Invincible
The Reunion
(P) & (C) Tommy Boy Music Ltd.
www.tommyboy.com
 
Control-Demo:
Bullfrog
Hotel Food
A Little Ropeadope Disc
Ropeadope Records
www.atlantic-records.com / www.musicinformation.com
 
 
Jani Mäkelä Close-Up:
Anti-Nowhere League
Streets of London
Spitfire Records
www.spitfirerecords.com
 
 
Aleksi Fräki Close-Up:
Upsetters
Return of Django
Return of Django
Trojan Records
 
 
PUB 26:
Jano (pub 26:n sisällä)
Produced and performed by:
Paolof Mechanique (AG Otsala & mixtec)
Yamaha silent violin performed by:
Malali
(c) & (p) Paolof Mechanique 2002
 
Indoor Clips:
Hidriaspacefolk
Amos Ame
HDRSF-1
(P) & (C) 2001 Hidriaspacefolk
hidria@sunpoint.net
www.hidriaspacefolk.st
 

Mikko Seppänen Close-Up:
Dilated Peoples
Worst Comes to Worst
Expansion Team
Capitol Records
www.dilatedpeoples.com
 

Snowskate:
Hive
Questionable Directions
Devious Methods 
Uni/Full Frequency Range Records
 

Slowmotion:
Jackdrag
Grazy
Aviating
Shifty Disco
 

Credits:  
Lush Life
John Beltram-Soft Summer
Electronica
Quango
www.quango.com
What is nolla.net?

Nolla.net is a community of people who are into various board sports. Check out the latest news and find useful information. We publish articles, reviews, interviews, photos, videos and other media content.

How to join the community?

Register for a user account and contribute. We are always looking for people who want to create and share content.