The Hehkutus

Tampereen uusin ylpeys nimeltään The Hehkutus nyt nolla.netin käsittelyssä! Lue ja ihmettele!
P.S. Videokin kannattaa ehkä katsoa.

2001-05-17 12:47:24
Published by: raine h

Viime viikon torstaina, kun pro skatekin alkoi, postilaatikkooni ilmestyi paketti tampereelta asti. Suuren vimman riivaamana (innostuneena) avasin sen, ja mukavana yllätyksenä paketista nousi videokasetti nimeltään the hehkutus. The hehkutus? Tutun kuuloinen nimi. Nolla.netin forumeissakin tämä kyseinen video on jonkin verran keskustelua aikaan herättänyt.

The hehkutus on hienoissa muovikansissa, ja kannen grafiikat ovat videossakin esiintyvän Mapen käsialaa. Kannessa Kuulusan Timo flippaa korkealle; Malisen Tero on valokuvankin takana.

"Ihan fiilareissa" työnsin videon nauhuriin ja salaperäinen skeittivideo tampereelta saattoi alkaa. Intro on hyvin hauska, taustalla ei mitään dramaattista tai jännittävää leffamusaa, vaan koomikko Jim Carreyn juttuja. Kaiken naurun aikana joku näistä tampereen hepuista tekee aivan älyttömän pitkän manualin.
Intro kesti huomattavan kauan, sisältäen kuvia videon vetäjistä sekä parista slämeistä ja muusta hauskasta ja tunnelmallisesta.

Ensimmäinen rani on omistettu videon tekoonkin osallistuneelle Vesa Ritolalle, eli tuttavallisemmin Veksulle. Veksulla puhtaita vedätyksiä, lähinnä kuvattuna Espanjan Barcelonassa ja Tampereen hallissa. Vikana temppuna captured kolmosessakin nähty lipslide Espanjan Saint Martinin pitkään reiliin.

Sitten tulee Mappe. Mappe skeittaa letit päässä niitä Mappemaisia juttuja. Mapen tyyli on käsinkosketeltavan puhdas. Ja ne pop-shuvitit!

Kärä on sairas. Tämä Korhosen Jussi vetää Vanssille, eikä syyttä. Jussi leipoo hulluja sekä teknisiä juttuja uudessa Tampereen lakalaivan hallin vertissä. Footagea mukana myös demoista, ja jonkin verran streettijuttujakin. Se b/s flip ja muut heelflipit ja muutkin! Propseja Kärälle.

Pennan rani on todella monipuolinen, kuvattu harmillisesti tämäkin partti melkein kokonaan hallissa. Penna tekee flip b/s nosegrindeja, nollie nosebluntslideja, ja hännän huippuna f/s tailslide 270 out - täydellisesti.

Videolla mukana paljon näiden tampereen kaverien kavereita, kuten muita tamperelaisia, mutta parilla tempulla mukana myös mm. Arto Saari, Mikko Patja ja Harri Puupponen. Patja tekee varsin tyylikkään flippi f/s nosesliden siellä Tampereen hallissa.

Timo Kuulusa omaa pitkän ja monipuolisen ranin. Kiinnostuneimmat haluavat varmaan aivan varmasti tietää mitä temppuja Timo duunailee? Hähää, kerron vain esimerkkinä f/s heelvarialin ei niin pienistä rappusista.

Videon sankareina (kaikkihan tässä videossa ovat sankareita, eikö?) ovat yhteisen partin omaavat Pekka Salmela, Timi Husa ja Eero Anttila. Timillä on f/s flipit hallussa. Timi reilaa myöskin sairaan hadrailin. Timi on nuori. Timi on hyvä, isolla h-kirjaimella.
Pekka vetäisee f/s rokkarit isohkoon handrailiin, miinuksena tämäkin temppu nähty jo capturedissa. Peksi omaa hyvän tasapainon ja grindaa kinkkisen reilin 50-50 -grindillä.
Eero on jotain aivan älytöntä. Eerosta kertoo myöskin kisamenestys, ja se nimenomainen varmuus. Nollie heelflip isosta ruohogapista, nollieheel noseslideja, nollie crookseja... Oikeastaan Eero pitäisi nähdä livenä. Niinkuin kaverini joskus sanoi hyvin: "ei sitä niin videolta tajua, se pitää kokea livenä".

Vielä ei oikeen videon editoinnista ole puhuttu, joten tässä tulee:
Kuvanlaatu ja ääni on jokseenkin korkealuokkaista, joten katseleminen on tällä saralla mukavaa. Musiikki on varsin, hmm... hankala edes kertoa millaista se on. Noh, sanotaan että musiikista vastaa esimerkiksi Moloko, sekä muut hyvin saman tyyppiset yhtyeet. Aikamoista jumputusta, mutta ihme ja kumma, se ei menoa videolla haittaa.

Leikkaus seuraa muotia, näin ollen aika paljon lyhyitä kuvia ja parit kuvascrathit. Ranin aikana ei ehkä kannattaisi kuvaa keskeyttää, ja taas aloittaa uudetaan, mutta polkemismatkat olivat/ovat kuulemma niin pitkiä. Eiköhän tämä voida antaa anteeksi puoli tuntia kestäneen videon tekijöille, Marko Jatkolalle ja Vesa Ritolalle.
Varsin Suomalainen skeittileffa, jota kuitenkin oli varsin hauska katsella.

Lisäinfoa antaa www.veksu.com


Nolla.net kiittää. Over and out.
Raikke
What is nolla.net?

Nolla.net is a community of people who are into various board sports. Check out the latest news and find useful information. We publish articles, reviews, interviews, photos, videos and other media content.

How to join the community?

Register for a user account and contribute. We are always looking for people who want to create and share content.