Pro Skate 2001

Pitkähkö juttu Pro Skatesta. Mitä tapahtui? Kuka teki mitä? Mikä oli meno? Saiko tarroja? Oliko Colt paikalla? Oliko Pub26 paikalla???

2001-05-21 22:44:24
Published by: raine h

Pro skate on vähän niinkuin joulu, tai uusivuosi. Aina sitä odottaa kuin pikkupoika suuret toiveet ja ajatukset mielessä. Huhumylly pyörii, infoaminen on vähän sitä ja tätä ja koko hommassa on epäilyksen makua.

Pro skate järjestettiin nyt kolmannen kerran peräkkäin, siis toisen kerran peräkkäin Helsingin vanhalla jäähallilla. Ensimmäinen ja monen mielestä paras proskebahan pidettiin jo edesmenneellä kaapelilla.

Paljon juttua ja huhuja kuulee aina ennen kisoja. Esimerkiksi millaiset obstaakkelit tulisivat olemaan, ketä paikalle saapuisi ja myytäisiinkö kyseissä tapahtumassa yhtään mitään.

Keskitytäänpäs nyt tähän vuoteen, ja tähän nimenomaiseen pro skateen. Olin kuullut huhuja Bam Margeran, Mark Appleyardin ja Colt Cannonin tulosta Suomeen. Pro skaten virallinen nettisaitti ilmoitti vielä alkamispäivänäkin sivujen avautuvan "noin pari viikkoa ennen tapahtumaa". Proskate.comin olemassaolosta ei edes niin moni tiennyt, ja ainakin vähän kauempaa tulevien olisi varmasti tiedettävä tarkat aikataulut ja muutenkin kaikki kisaan liittyvät asiat, mielellään todellakin tarkasti.

Infoaminen siis floppasi varsin paljon. Noh, silti kaikki elintärkeä oli tiedossa, eli jäähallille ainakin jonkin verran porukkaa saapui.

Torstai 10.5.2001 / vanha jäähalli / ensimmäinen päivä

Artoa oli näkynyt aamu-teeveessä, Bamin oli huhuttu riehuvan kiasmalla, Appleyardin nilkka oli kuulemma hajonut Kontulan hallilla.
Tänään se tulisi alkamaan. Totuus koittaisi ja perättömät huhut kokisivat äkkikuoleman.
Ilma oli varsin kaunis saapuessani hallille vähän ennen seitsemää. Tuttu jono alkoi muodostua jäähallin pääovelle minun hiipiessäni sisään. Pienen alkuhässäkän jälkeen kävelin (juoksin) halliin sisälle, ja vihdoin näin kisa-areenan.

Alue koostui seuraavanlaisista obstaakkelista: hallin molemmin päin olivat ditsi/kaari-viritelmät, (toisessa niistä varsin arvelluttavan näköinen käsikaide) niiden välissä iso funboxkompleksi, kompleksin toisella puolen kaari/boksi-järjestelmä, kompleksin toisella puolen taasen manual/flättikurbi. Kaari/boksi-järjestelmän edessä ja takana seisoivat varsin jyrkän näköiset ditsit. Okei, ei tästä mitään kukaan tajua. Parilla sanalla sanoen koko alue näytti tosi hyvältä.

Hakeuduin kavereitteni joukkoon seuraamaan Suomalaisten vetäjien vedätystä. Kisoissa muuten ainakin viimeistään silmät aukeavat kertoen Suomalaisten todella kovasta tasosta. Kasper Kaisamatti liukui flättibaarissa switch lip-ja tailsliden muodossa, hämmästyttäen katsojia ällistyttävällä laudan hallinnalla. Eikä tänne ketään Appleyrdia tarvittaisi, kun meillä on tuo Anttilan Eero. Eero näytti torstaina pienempään reiliin varsin Appleyardimaiset nollieheelflip noseslidet, kickflip f/s boardslidet ja nollie crooked grindit.

Illan puolivälissä katseeni kohdistui kohti isointa reiliä, jossa Harri Puupponen jo verrytteli b/s lipslidella. Jouni Salo, tämä aivan mahdottoman hyvä rullalautailemaan, kruisaili reiliin smithin, nosegrindin ja lipsliden - monta kertaa, ilman mitään ongelmia. Myös ulkomaanvieras, Eric Mercier, teki todella kauniilla tyylillä reiliin crooksit ja feeblet. Eero Anttila kruunasi lopuksi ns. reilisessiot nollie noseslidella.

Paikalle saapuivat vielä Arto Saari, sekä hänen tumma, pieni Ranskalainen ystävänsä, Bastien Salabanzi.

Moni oli jo näissä harjoituksissa tulessa, kuten myös Captured-kuvaaja Anssi Paukkunen: digitaalinauhaa paloi runsaasti Anssin vangitessa parhaat jutut nauhalle.

Perjantai 11.5.2001 / vanha jäähalli / toinen päivä

Ratikassa istuessani kännykkäni alkaa soida. Kimmo soittaa. Colt Cannon kuulemma Kampilla skeittaamassa! Noh, Kampille minulla ei ole aikaa, hallille käy nimittäin tieni. Tänään pystytetään nolla.net-osasto, jossa Harri Puupponen jakaa nimikirjoituksia.
Hallilla Mini-Tuukkaa flippaa alas koko kompleksin päältä, joka yrityksellä.

Nolla.net-osastolla oli homma käynnissä. Tarroja haluttiin enemmän kuin mitään muuta: ranien aikana istuessani osastolla, kysyin eräiltä pikkuhepuilta mikseivät he seuraa kisoja tarrojen pyytämisen sijaan. Tarrat ovat kuulemma "niin siistejä" ja "kisoja ehtii seurata täällä vaikka kuinka paljon". Vai niin. Tarrat tästedes kunniaan.

Karsintaraneista sen verran, että Joni Jantunen teki pienempään reiliin f/s crookseja ja b/s taileja, Mikko Patja duunasi samaiseen reiliin b/s 180 nosegrindin, Eero Anttilan ranit olivat huippuluokkaa f/s bluntslideineen, Juhani Salo veteli f/s 180 nosegrindeja korkeaan boksiin, Aleksi Fräki sai yleisöstä ääntä tehdessään samaiseen boksiin b/s smithgrindin.

Arto lähinnä kruisaili raninsa, mutta yllätti kaikki tekemällä viimeisenä temppuna isoimpaan reiliin flip b/s lipsliden. Bastien Salabanzi veteli lähinnä flippejä slideihin ja grindeihin, nollieheelflip transfereita ja viimeisenä temppuna flättibaariin crooks to b/s lipslide. Yleisö oli suorituksen jälkeen varsin, varsin kovaääninen. Colt Cannon oli omaa luokkaansa. Slam City Jamin toinen sijakin kertoo jotain. Colt skeittasi raneissaan kaikki temput päälle. Jos joku teki flipin jostain, niin Colt teki sen 10 kertaa isommin ja näyttävämmin. Lopullisesti show oli varastettu flip f/s boardilla isoon reiliin. Nimikirjoitukset tekivät kauppansa.

Päivä oli varsin antoisa, mutta hallista oli hankala päästä pois. Ovet olivat kiinni kaikkialla, joten kirosin turvamiehille järjestelyistä.

Lauantai 12.5.2001 / vanha jäähalli / viimeinen kisapäivä

Viimeinen päivä tarroja jaettavana. Tänään viimeistään juontajien jutut alkoivat naurattaa.

Tänään se kisojen kiinnostavin päivä, finaalit. Kasper Kaisamatti ja parit muut ovat heti aamusta tulessa. Kasper tykittää 360 flip nosesliden boksin korkeampaan tasoon ja cocomatkan crooksin kinkkireiliin. John Rattray yllätti yleisön backside-ja 360 flipeillään boksin yli ja nollieflip transfereillä ditsien välistä. Colt Cannonin ranin aikana tapahtuu se pahin; Coltin nilkka hajoaa kesken kaiken. Coltin ranit ovat ohi, ykkössija on vain Coltin kaukaista unelmaa. Minua, ja varmaan montaa muutakin harmitti Coltin puolesta. Noh, tätä skeittaus on.
Hienoja ja varmoja raneja vetelivät Puupposen Harri, Leppäsen Janne, Cris Åström ja Aleksi Fräki. Harri lenteli kaarissa blindside flip mellakoita ja Leppänen teki kaikki temput päälle.

Bastien yritti kickflip b/s nosebluntslidea fakieen! Ne, kenen mielestä tämä temppu on helppo, nostakaa kädet ylös.
En usko, että montaa kättä nousi ylös. Ja nyt ne jotka nostivat kätensä ylös, voivat laskea ne alas, koska flip b/s nosebluntslidet eivät ole helppoja, varsinkaan fakieen.

Me muuten melkeinpä nauroimme torstaina harjoituksissa Jouni Salon heittäessä dekkiään reiliä kohden kickflip boardsliden asentoon, tänään ei enää naurattanut; Jouni nimittäin teki kyseisen tempun pariinkin otteeseen. Kasper Kaisamatti on taas pakko mainita. Ranissa isoon reiliin crooks, lipslide ja tailslide fakieen, kaikki peräkkäin, ykkösellä.
Eero Anttila oli taasen tulessa. Kompleksin päältä alas nollie heelflip, ja samassa ranissa vielä nollie kickflip! Näiden temppujen sekä Eeron ranien lisäksi ei muita todisteita tarvittu. Toinen sija irtosi tälle Tampereen ihmemiehelle.

Bastien teki sen. Bastien teki flip f/s boardsliden fakieen isoon reiliin, aivan kuten osasimme jo aavistaa. Bastien otti pro skaten ansaitun voiton, monipuolisella ja hyvin Ranskalaisella skeittauksella. Bastienin saattoi nähdä kirjoittavan lapulle lauseen "I love my job".

Kun tuloksia laskettiin, koitti best trick-kisa, joka ei oikeen sytyttänyt porukkaa. Arto sen sijaan innostui skeittaamaan vihdoin, tehden bluntit, flip b/s tailit ja nollie noseslidet korkeimpaan boksiin, sekä switch 360 flipin koko boksin yli. Jarkko Poropudas vetäisi best trickissä nollieheelflip noseslide bigspin outin fakieen, Jouni Leino noseslide nollieflipin pois, Anders Skeber nollieheelnosesliden boksin ylempään tasoon ja Juhani Salo samaiseen flippi crookedin.

Tulokset / Pro Skate 2001:

1. Bastien Salabanzi
2. Eero Anttila
3. Cris Åström
4. John Rattray
5. Janne Leppänen
6. Kasper Kaisamatti
7. Jouni Salo
8. Harri Puupponen
9. Arto Saari
10. Tuukka Korhonen
11. Aleksi Fräki
12. Colt Cannon


Ensi vuonna uudestaan.
Raikke

Kuvia
Jouni Salo - flip to railslide
Janne Leppänen - lipslide
John Rattray - lipslide
John Rattray - fs stalefish
John Rattray - fs melan
Andres Skeber - tailslide
Mikko Valli - svits fs rock
Juhani Salo - feeble
Arto Saari - bs lipslide
Aleksi Fräki - 26 - bs smith
Bastien Salibandy - Blinside nollie heelflip
Jouni Salo - Nosegrind
Harri Puupponen - backside lipslide
Eero Anttila - Nollie noseslide
Bastien Salibandy - bs lipslide

Videokooste
What is nolla.net?

Nolla.net is a community of people who are into various board sports. Check out the latest news and find useful information. We publish articles, reviews, interviews, photos, videos and other media content.

How to join the community?

Register for a user account and contribute. We are always looking for people who want to create and share content.