Enjoi-tour: Helsinki-Turku-Kuopio

Mitä tapahtui Enjoin Suomen tourilla?

2001-06-22 20:08:31
Published by: raine h

Mitä kummaa?

Kerran, eräänä kauniina kevätpäivänä, olimme kaverini kanssa käymässä Helsingin Keskus-rullalautakaupassa. Ihan vahingossa silmäni osuivat eräänlaiseen flyeriin, Enjoi-flyeriin. Enjoihan siis liittyy jotenkin tähän "jo legendaariseen" rullalautailijaan, Marc Johnsoniin, eikö? Okei, aloin lukea tätä seinälle kiinnitettyä paperinpalaa, ja saatoin todeta, että Enjoi-teamin jäseniä on tulossa Suomeen.

Siis mitä kummaa, Suomeen? Eikö siis, arvoisat Enjoilaiset, olisi viisasta ja järkevää kiertää tämä kylmä ja sateinen Suomi hyvin, hyvin kaukaa?

Mutta siis tulkaa vain, Enjoit, olenkin aina halunnut nähdä Marc Johnsonin...

Helsinki?

Vaikka haluni nähdä Johnsonin Marc oli valtava, nukuin noin kello kahteentoista asti, joten näin ollen missasin Keskus-vierailun. Kontulan demo alkoi kuulemma klo 15.00. Paikalle saavuin noin varttia vaille, huomasin kaverini, ja lyöttäydyin heidän seuraansa. Ensimmäiset sanat mitä heidän suustaan kuulin, olivat: "Vähän Marc Johnson on rento äijä", ja seuraavat lauseet seurasivat tämän ensimmäisen jälkiä... Kuulin myös juttua Marcin taiteesta ja muista kiinnostavista asioista.

Kontulan hallissa oli kova meno: Suomalaisia oli vasta paikalla, mutta heitä olisi tyhmempi voinut luulla varsin ulkomaalaisiksi, työkseen skeittaaviksi henkilöiksi. Silmiini osui crooks to b/s lipslideja, flippi b/s lippyjä ja joku ländäsi switch 360 flipin boksin päälle. Samu Hirvosen mainitsen nimeltä, koska moni ei tee flip b/s nosegrindeja ison kompleksin päällä olevaan kurbiin. Hallissa meno sekä fiilis olivat katossa, joten luulin demon onnistuvan hyvin.

Enjoin kolmikosta ensimmäiseksi areenalle rullaili Louie Barletta, tämän jälkeen Jerry Hsu ja lopuksi Marc Johnson. Muut skeittaajat alkoivat imeytyä katsomon puolelle, jotta demo saataisiin alkamaan. Suomen Enjoita edusti Jarkko Poropudas.

Jonkin ajan kuluttua tämän demon alkamisesta tunnelma alkoi olla karkeasti sanottuna todella huono. Ihan hyviä juttuja nähtiin, kuten Jerryltä switch f/s salad grind boksin korkeampaan tasoon, switch b/s pivot viereiseen boksiin ja nollielateflip kornerista. Louie pamautti boksin yli invard heelin, f/s varial heelin ja f/s flipin.

Marc kruisaili lateflipin londonin päälle ja veti mm. b/s lippyn isoon reiliin. Jake oli ihan tulessa: Kaareen 360 flip noselle, erilaisia manualeja, tupla f/s flip kornerista ja nollieheeltransfereita. Joku olisi voinut luulla Jarkkoa Enjoin prohepuksi, niin vakuuttavaa settiä tältä herralta tuli. Kamaa lensi lopuksi katsomoon ja nimmareiden jako saattoi alkaa. Marcin ja muiden Enjoi-heppujen kanssa saattoi myös mennä heittämään juttua, jos kielitaito ja uskallus riittivät. Satuin aivan sattumalta kuulemaan Marcin tunteita tulevasta Emerica-leffasta: "I don't feel like doing it." Miksiköhän Marc muuten skeittaa aina adidakset tai niket jalassa..?

Sitä en voi ymmärtää, että jos Kontulaan saapuu maailmanluokan tähtiä, niin ollaan hiljaa, pidetään musiikki hiljaisella eikä olla innostuneita.

Turku?

Pakkohan sitä on mennä Turun uuteen halliin, varsinkin jos Enjoi pitää siellä demon. Saapuessamme paikalle, obstaakkeleita viimeisteltiin vielä. Menkää itse sinne halliin, niin saatte tietää, millaiset ne obstaakkelit ovat. Ok?

Suomalaisista paikalla skeittaamassa olivat mm. Korhosen Tuukka, Harri Puupponen, Jani Mäkelä, Aleksi Fräki ja Turun oma Jere. Jere skeittasi puhtaita juttuja, kuten switch 360 flippejä, hardflip revert lateflippeja kornerista ja nollie b/s flip lateflippejä ditsissä. Enjoin pojilla riitti puhtia ehkäpä parempaan demoon kuin Helsingissä. Jerry veteli hyvällä ja smoothilla tyylillä vaikka mitä; mainitaan switch f/s ollie over to crooks, switch salad grind ja b/s nosegrind nollie pop, unohtamatta switch heelflip f/s rokslidea. Jos yrityksestä puhutaan, niin Hsun Jerryllä sitä oli Enjoin pojista selvästi eniten.

Pipopäinen Johnson skeittasi varsin Johnsonmaisella tyylillään fakie ollie fakie 5-0:n reiliin parin yrityksen jälkeen. Yleisö hurrasi myös varsin letkeän näköiselle isolle ollielle f/s rokkiliukuun. Ledgesysteemi sai kyytiä flip b/s 5-0:lla, kornerista lennähteli nollie tuplaflippejä ja lopuksi Marc pomppasi boksin yli b/s flipin. Marcin lauta lensi pari kertaa, joka kertoi ehkä herran innostuksesta demoiluun. Mutta ainahan ei voi olla hyvä päivä, vaiko eikö?

Louie Barletta vetäisi smoothin f/s bluntin ledgeen ja hurjan f/s hurricanen reiliin, monta kertaa. Jakelta nähtiin tuttuja nollie half-cab heelejä, nollie noseslideja ja invard heel noselle kaaressa. Enjoin heppujen mukana oli myös videokuvaaja Chris, eli kuvamateriaalia saatetaan nähdä jollakin jenkkivideolla. Demo ei ollut mahtava, mutta taisi voittaa Helsingin tapahtuman.

Kuopio?

Kuopiosta ei ole mitään sanottavaa, koska Enjoi-miehet eivät sinne päässet. Syytä en tiedä.

Toivottavasti Enjoi-teamille ei jäänyt minkäänlaisia traumoja Suomesta, vaikka demojen laatu ei ehkä ollut kovin korkealla. Myös Chris Cole muuten vetää nykyään Enjoille.

Kuvia Turun demosta:

Jerry Hsu - switch bluntslide
Louie Barletta - f/s bluntslide
Jerry Hsu - transfer f/s crooks

Jutun kirjoittamisesta huolehti Raine, ja valokuvauksesta tuttuun tapaan Pasi.
What is nolla.net?

Nolla.net is a community of people who are into various board sports. Check out the latest news and find useful information. We publish articles, reviews, interviews, photos, videos and other media content.

How to join the community?

Register for a user account and contribute. We are always looking for people who want to create and share content.