MLD SK8BRDNG –elokuva Hämärä No10

Lahden poikien uusimman leffan esittely.

2001-12-19 10:58:24
Published by: Ben

Reilu vuosi sitten julkaistiin Mould –tiimin elokuva Kvanttihyppy – Quantumjump. Elokuva piti sisällään suurimmaksi osaksi keväästä syksyyn vuonna 2000 kuvattua parkkipitoista skeittausta. Heti ko. leffan aiheuttaman hässäkän laannuttua alkoi uuden elokuvan filmaaminen. Tarkoitus ei ollut tehdä seuraavaa elokuvaa vuodessa, vaan aikomus oli käyttää aikaa sen tekoon huomattavasti pidempään. Jo kesän loppuun mennessä oli tilille kertynyt kuitenkin niin huomattava määrä kuvauksia ja ideoita seuraavan elokuvan nimestä ja sisällöstä, että se oli yksinkertaisesti tehtävä syksyn kuluessa. Ideaa vauhditti ainutlaatuinen tilaisuus editointilaitteiden käyttöön, joka menisi ohitse jouluun mennessä. Siksi vanhat suunnitelmat useamman vuoden kuvauksista jäi pois.

Elokuva sai alkuperäisen idean sisällölleen joskus talvella 2000-2001 allekirjoittaneen käytyä kuvaamassa kaveriporukan bändin, Hämärä No5:n keikkoja. Yhtyeen mukaansatempaava teema esiintymisasusteineen tarttui ensimmäisenä, samoin kuin idea yhtyeen musiikin liittämisestä elokuvan sondtrackiin. Bändin laulaja ja kitaristi Petteri Tikkanen oli vielä sattumoisin menestyksekäs sarjakuvapiirtäjä, jonka töitä on ollut näkyvillä mm. Aku Ankassa ja City-lehdessä. Tuolloin päädyttiin siihen, että Hämärä No5:n kokoonpano tulisi olemaan yksi elokuvassa vaikuttavista tekijöistä ja Petterin suunniteltua kannet ja julisteet olisi leffa tavallaan jatko-osa Petterin piirtämälle Hämärä –sarjakuvasarjalle. Mukaan päätettiin ottaa myös vahvasti 8mm filmimateriaali, jota oli kuvatta jo talven mittaan.

Elokuvassa esiintyvät Hämärä No5:n lisäksi Ville Räty, Teemu Lehtonen, Ville-Veikko Viikilä, Kalle Polkutie, Arvi Korhonen, Teemu-Oskari Korhonen, Jani Tossavainen, sekä uudet kasvot Anssi Kasitonni ja Lasse Ursin. Leffa sisältää skeittausta enimmäkseen Lahden kaduilta, mutta myös Tampereelta, Turusta ja Helsingistä. Parkkiskeittauksen osuus on vähentynyt edellisestä leffasta huomattavasti jääden vajaaseen 10%:n koko materiaalimäärästä. Elokuvan kuvasivat Teemu-Oskari Korhonen ja Jani Tossavainen Kalle Polkutien ja useiden muiden avustuksella. 8mm materiaalista vastasivat Anssi Kasitonni, Ville-Veikko Viikilä ja Teemu-Oskari Korhonen.

Dramaattiset heavy –piirteet ovat myös jääneet vuoden myötä pois. Musiikki valikoima on huomattavasti laajempi kuin edellisessä leffassa sisältäen monen sorttista musiikkia Hämärä No5:n kellarisista punksoundeista Fellasin hiphoppiin. Yhtyeet ovat pääosin lahtelaisia ja jopa Porilaisen Fellasin levynpyörittäjä Tuomo Longi on lahdesta.

Olen ehkä elokuvan syntyyn vaikuttavana henkilönä hieman jäävi arvostelemaan leffaa tai sen sisältöä. Kuitenkin mielestäni skeittaus, kuvaus ja editointi ovat kaikki parantuneet edellisestä leffasta. Skeittaus koostuu lähinnä kolmenlaisesta tyylistä. Oldschoolista, neppitechistä sekä hieman isommista jutuista ja vauhdista. Millekään transworld tasolle ei olla elokuvassa päästy, eikä siihen ole edes pyritty tekijöiden kyllästyttyä juuri ko. videomagazinen synnyttämään videoilmiöön.

Elokuvaa saa ostaa ja tilata Lahdesta Alexin Pyörästä (puh.03-5898313) hintaan 80mk + toimitus kulut.

Elokuvan syntyyn vaikuttivat huomattavasti Petteri Tikkanen ja Hämärä No5, Promedia/Jani Wallenius, Valokuvaaja Markus Henttonen, lahtelaiset bändit ja artistit sekä Alexin Pyörä, joten suurkiitokset heille kaikille.

Kirj. Teemu-Oskari Korhonen a.k.a. Ben
What is nolla.net?

Nolla.net is a community of people who are into various board sports. Check out the latest news and find useful information. We publish articles, reviews, interviews, photos, videos and other media content.

How to join the community?

Register for a user account and contribute. We are always looking for people who want to create and share content.