Captured 6 esittely

SM-kisojen aikaan julkaistiin uusin, sarjassaan kuudes Captured videozinen jakso.

2002-09-24 13:51:30
Published by: pasi
CAPTURED 6 – Puolueeton arvostelu


SM-kisojen aikaan julkaistiin uusin, sarjassaan kuudes Captured videozinen jakso. Tapansa mukaan videota odotettiin kuin kuuta nousevaa ja ensi-iltanäytökset olivat kaikki lähes loppuun myytyjä.

Ainakin henkilökohtaisesti loin suuria odotuksia uudelle Capturedille, varmaan eniten mielenkiintoisen Close-up – kaksikon vuoksi. Kaikki tuntevat Jyri Pitkäsen superpuhtaan tyylin ja Timi Valon omintakeiset linjat, joten kaikenlaisesta skeittauskesta pitävälle tämä saattoi kuullostaa parhaalta mahdolliselta yhdistelmältä.

Videon alkuun on sijoitettu kesällä edesmenneen Timo ”Tiksa” Maanisen muistoksi tehty pätkä. Täytyy sanoa, ettei Tiksaa suotta sanottu tyylikuninkaaksi sekä miten suuren menetyksen suomalainen skeittaus koki Timon menehtymisen myötä. Toivottavasti vastaavaa ei tapahdu enää koskaan.

Itse elokuva starttaa tapansa mukaan tyylikkäällä introlla joka tälläkään kertaa ei jätä katsojaa kylmäksi. Enää en puhuisi Transworld –tyylisistä introista, sillä Captured on omaksunut itselleen sekä introihin että muuhun editointiin oman tyylin, joka luo skeittileffoihin ainutlaatuisen ja jäljittelemättömän fiiliksen. Alku on siis lupaava. Alkuun ja loppun paikkansa lunastaneet random clips –osiot jatkavat myös laadukasta linjaa niin skeittauksen kuin videotyönkin saralla ja kuinkas muutenkaan kuin hyvällä musiikilla varustettuna. Ensimmäinen random clips on hieman menevämmällä musiikilla varustettu ja nopeampi tempoinen kun taas jälkimmäinen on issue 5:stä tutun slomotion clips –osion tapainen hieman uusilla vivahteilla varustettuna.

Näiden väliin tietysti mahtuu vaikka mitä. Captured 6 on videomagazinen vuotuisessa kiertokulussa se numero, joka sisältää koosteen menneen kesän suomi- ja eurokisoista. Mukaan mahtuu Malmö, Dortmund, Proskate, Rauman poolpartyt ja kevään Skatejamit Tampereelta. Kisakoosteiden mielenkiintoisuudesta voidaan perinteisesti olla montaa mieltä, mutta ainakin omaa silmää siistejä kamoja ja sairaita juttuja sisältänyt pätkä miellytti. Lisäksi välissä yllätti spotcheck Porin pieru7- parkista, jossa esitellään Julius Haartin johdolla, mitä kunnon neppimehiläiset saavat paikanpäällä aikaan.

Jonnekin sinne tämän kaiken ja muutaman mainospätkän väliin on sitten ympätty aiemmin jo mainitut close-up –pätkät, ensimmäisenä Timi Valon pätkä. Lightmanin pätkä ei ainakaan DOG-elokuvista pitävien silmissä jää yhdenkään aikaisemman Captured close-upin varjoon. Timin jutut ja Capturedin normeista poikkeava editointi antaa oikeanlaisen piristysruiskeen sekä ko. elokuvaan että koko Captured –sarjaan. Sitten MicMacin uusimman tähden, Jyri Pitkäsen pätkään. Vaikka Jyri on verrattaen uusi tulokas Suomen scenessä on hän jo pelkillä kisa meriiteillä näyttänyt mistäpäin tuulee, eikä lopeta myöskään parttinsa kohdalla. Tech-temput ja hammerit putoilevat vuorotellen ja supertyylikkäästi alusta loppuun. Pätkä huipentuu loppua kohden kiihtyvään vasarointiin , jonka päättää nollieflip Macban nelosista. Tempun on ehkä aiemminkin jo pari tyyppiä tehnyt, mutta ei näin robottimaisen tyylipuhtaasti.

Lopputekstien kohdalla on taas pakko myöntää, että leffa antoi sen, mitä siltä odotti. Captured jatkaa vahvaa taivaltaan, joten luvassa on hyviä leffoja jatkossakin. Jäämme odottamaan isuue seiskaa.

Kirj. Teemu-Oskari Korhonen

Captured 6 traileri

What is nolla.net?

Nolla.net is a community of people who are into various board sports. Check out the latest news and find useful information. We publish articles, reviews, interviews, photos, videos and other media content.

How to join the community?

Register for a user account and contribute. We are always looking for people who want to create and share content.