Transworld Snowboarding -peli Xboxille

Nolla.netin stikkitoimitus pääsi kurkkaamaan Transworld snowboarding -peliä ennen Euroopanjulkaisua.

2002-10-25 23:21:44
Published by: smuli

Transworld Snowboarding

Yleistä

Nollan stikkistikkitoimitus pääsi tutustumaan testisession merkeissä Housemarquen uutukaiseen lumilautailupeliin ennen Euroopan julkaisupäivää 8.11. Testisessioon oli kutsuttu myös droppi.comin ja sohyo.comin edustajia. Luultavasti iso osa nollan käyttäjistä tuntee pelitalon jo Supreme Snowboardingin ajoilta. Parin vuoden uurastuksen jälkeen heiltä ilmestyy Transworld Snowboarding stikkipeli Xboxille. Joillekin ikävänä uutisena pelistä ei tällä hetkellä ole tiedossa käännöstä pc:lle mutta Xboxithan ovat halpaa kuin saippua, että eikun pukinkonttiin kinuamaan.

Pelissä ei sinänsä ole mitään dramaattista uutta: valittavana läjä pro-laskijoita, joilla voi laskea ympäri maailmaa vaikka moninpelinä kavereiden kanssa. Jep, Suomi on messissä, voit pöllyttää Oksasen ja Yli-luoman housuissa Kittilässä ja Kolilla lapin miesten huudellessa taustalla. Ja kyllä Kevin Jonesin stanssi on leveä, mies itse halusi sen 65 senttiin. Kokeilla voi muun muassa free-rideä, slopestyleä, paippia ja boardercrossia sekä muutamaa muuta pelimodea uralla tai ilman. Taustamusiikkina punkkia, hipetihoppia mutta myös englanninkielistä apulantaa. Lisää tietoa löytyy Housemarquen sivuilta.

Pelikokemus

Kun pelissä pääsee ensimmäisen kerran puikkoihin kiinnittää kahteen asiaan huomiota: graffojen kauneuteen ja laskutuntumaan. Nimittäin se mitä pelistä pitää hehkuttaa on laskemisen fiilis, oikeasti tuntuu siltä että on laudan päällä. Vauhdin illuusio on uskottava kun tykittää verbierissä boardercrossissa yli sataa tietä pitkin samalla autoja väistellen. Lisäksi laskijoiden liikkeet näyttävät luonnollisilta eivätkä miltään hyrriltä spinnatessaan.

Minulle hauskimmilta pelimoodeilta tuntuivat boardecrossi halkaistulla ruudulla kaveria vastaan ja super pro. Super pro:ssa kilpaillaan kaveria vastaan siten, että pelaajalla on 20 sekuntia aikaa tehdä temppuja, jonka jälkeen kaveri yrittää omalla 20 sekunnin ranilla saada enemmän pisteitä. Tavoitteena saada joko kaksi tai kolme voittoa putkeen. Hankala selittää mutta hauskaa pelata.

Pistelaskusta lienee hyvä kertoa muutama asia ettei hämmenny turhaan ensikertoja pelatessaan. Mikäli huonot pisteet harmittavat keskity ländäämään temput kunnolla, silloin pisteet tulevat kaksinkertaisena, mokatessa puolittuvat. Kliinit alastulot myös mahdollistavat combot, joilla saat enemmän pisteitä. Comboilla voi myös venyttää super prossa 20 sekunnin aikarajaa.

Housemarquen koodaajanörtit ovat lisänneet pelin fysiikanmallinnukseen myös tuulen, joka riepottelee laskijan vaatteita sekä pyörii vuorten keskellä hidastaen tai nopeuttaen laskemista. Ei siis tarvitse ihmetellä jos joskus ei tunnu vauhtia kertyvän.

Loppufiilikset

Loppujen lopuksi se mitä olen tuossa edellä yrittänyt kertoa ja pohjustaa on tämä: Transworld Snowboarding on niin hyvä peli, että olen valmis vain sen takia ostamaan Xboxin. Ainakin allekirjoittanut lähti peukalot hellinä testisessiosta julistamaan ilosanomaa kansalle. Siistit graffat, hyvä pelituntuma, paljon pelattavaa ja kasassa onkin Transworld Snowboarding.

Nollan stikkitoimitus: smuli & pasi

Lisäinfoa: www.housemarque.com

Transworld Snowboarding pelin esittelyvideo

What is nolla.net?

Nolla.net is a community of people who are into various board sports. Check out the latest news and find useful information. We publish articles, reviews, interviews, photos, videos and other media content.

How to join the community?

Register for a user account and contribute. We are always looking for people who want to create and share content.