Nollan lumilautatesti

Nollan testiryhmä lähti viikoksi Rukalle testaamaan ensi kauden lautoja. Mukana oli viisi lumilautaa ja neljät siteet näiltä valmistajilta: Elan, Forum, Jeenyus, Option, Ride ja Snowpro.

2003-04-12 15:23:44
Published by: smuli

Tällä kertaa testattavaksi valittiin lautoja valmistajien freestyle-malliston yläpäästä ja mukaan seuloitui: Elan Element, Forum Peter Line, Jeenyus Kevin Jones, Option Joni Mäkinen ja Ride Timeless. Kaikkien lautojen hinta liikkuu noin 600 euron tietämillä Ensispekuloinneissa mielenkiintoa herätti Forum ja Jeenyus -laudoissa siteiden asentamiseen käytettävä kiskokiinnitys. Kiinnitys todettiin toimivaksi kunhan ruuvit pitää tiukalla. Ride Timeless oli ainoa kokonaan cap-lauta, muut olivat sidewall-lautoja. Kevin Jones oli mielenkiintoinen hybridi, nose ja tail olivat cap-rakenteella mutta muuten lauta oli tehty sidewalleilla.

Lisäksi koska siteistä on aika harvoin testejä, päätimme ottaa mukaan myös erilaisia siteitä: Forum ATA, Forum Destroyer, Ride SPi ja Snowpro Metallic pro.

Sää vaihteli testiviikon aikana räntäsateesta peruspakkassään kautta auringonpaisteiseen pehmeään kevätkeliin. Testaajat pääsivät nauttimaan perussuomimeiningistä jäisine paippeineen ja alastuloineen.

Laudat:

Elan Element 160
Hinta: n.600e
www.roymax.fi

Testin löysin lauta, jonka ansiosta sillä oli hauska kikkailla. Leikkaava laskeminen kovassa rinteessa ei ollut tämän laudan vahvuus vaikka kantti purikin kohtuullisesti. Lyhyt taili ja kohtuu iso nose viittaa, että tämä lauta on tehty pehmeään lumeen ja siinä varmaan toimiikin mukavasti. Grafiikat ovat ovat yksinkertaisen siistit ja space invaders henkiset.

Forum Peter Line 158
Hinta: n.600e
www.roymax.fi

Ensinäkemältä laudassa hämää tailin ja nosen koko. Twin-mallisena jää nose lyhyeksi eikä tähän lautaan saa mitään älytöntä räppiasentoa. suhteessa nosen pituuteen taili jää aika pitkäksi mikä viittaa että tämä lauta on tehty parkkilaskemiseen. Kantti puree mukavasti jäähän ja ja jäisessä paipissa meneminen onnistuukin mukavasti. Lauta ei ole myöskään liian jäykkä kikkailuun. Graffat on aika minimalistiset mutta toimii.

Jeenyus Kevin Jones 156
Hinta: n.600e
www.roymax.fi

Testin lyhyin lauta, tunnetta korostaa iso nose ja tail, jotka saavat laudan näyttämään hieman hassulta. Tehollinen kantin pituus jää varsin pieneksi, joten lauta ei kestä nojailua kovinkaan paljon. Kantti kuitenkin puree todella hyvin ja pitää jäälläkin, joten laudalla oli hauska laskea paippia ja parkkia. Erittäin toimiva myös kikkailuun. Lauta ei myöskään ole liian löysä vaan oiva myös kantilla laskemiseen. Monien testaajien suosikki. vahva sukulaisuus forumin lautoihin havaittavissa. Grafiikat pistävät vanhemman kaverin ihmettelemään mutta makunsa kullakin.

Option Joni Mäkinen 158
Hinta: n.580e
www.skateland.fi

testin toiseksi löysin lauta ja graffojen puolesta hevimiehen lankku. laskutuntumaltaan napakka ja nopea kantilta toiselle vaihdettaessa. testaajien keskuudessa jäi hieman ihmettyttämään kantin huono pito jäällä. Lumisessa ja kovassa rinteessä ei ongelmaa mutta jäällä lauta ei pure. Epäilyksi jäi olisiko kantit olleet huonossa terässä? Muuten hyvä lauta.

Ride Timeless 159
Hinta: n.630e
Esa Korpela oy

Testin jäykin ja sen ansiosta erittäin vakaa laskeä rinteessä. Toimii hyvin myös jäisessä paipissa mutta kikkailuun vaatii laskijaltaan joko massaa ja/tai voimaa jalkoihin. Tähän lautaan voit luottaa mutta se ei sovi kaikille. Monsterigrafiikat jakoivat mielipiteitä ääripäihin, joko pidettiin tai sitten ei. Ulkonäkö on muutenkin futuristinen laudan kohoilevan rakenteen johdosta.

Siteet:

Forum ATA
Hinta: n.270e
www.roymax.fi

Metallinen ja matala baseplate, jonka ansiosta side on kevyt mutta tukeva. Olennaisista säädöistä puuttuu ainoastaan varvassträpin pituuden säätö, mikä on ongelma ainoastaan kärjestään matalilla kengillä, useimmilla kengillä toimii mainiosti. Siteessä on aika minimalistiset pehmustukset. Näillä siteillä saa hyvän tuntuman lautaan mutta koska siteet ovat matalat on vaarana kengän osuminen lumeen etenkin kapeilla laudoilla. Highback ei ole kovin kiertojäykkä mikä helpottaa ilmassa bounailua. Sträpit ovat semipehmustettuja, eivät yhtä paljon kuin Riden siteessä mutta kohtuullisen mukavat. Kengän asettaminen siteeseen onnistuu kohtuullisen helposti.

Forum Destroyer
Hinta: n.230e
www.roymax.fi

Lähes kokomuoviset siteet, ainoastaan kantakaari on metallia. Suht kevyet ja tukevat siteet, joissa on kaikki oleellinen säädettävissä, Lisäksi toe rampin pituutta voi säätää. Siteessä on aika minimalistiset pehmustukset. Hieman ATA pehmeämmät ja joustavammat sträpit. Highbackin kiertojäykkyys myös myös hieman löysempi kuin ATA:ssa. Kengän asettaminen siteeseen onnistuu kohtuullisen helposti.

Ride SPi
Hinta: n.280e
Esa Korpela oy

Todella tukevat ja hyvin pehmustetut siteet. Testin hightech-siteet mutta myös pienellä marginaalilla painavimmat. Kaikki olennaiset säädöt, lisäksi toe rampin pituutta voi säätää. Baseplate sekä kantakaari ovat metallia. Highback on tehty varsin kiertojäykäksi. Kengän asettaminen siteeseen vaatii hieman kikkailua koska sträpit ovat varsin voimakkaasti esitaivutetut.

Snowpro Metallic pro
Hinta: n.160e
www.roymax.fi

Testin halvimmat siteet mutta toiminnallisuudessa ei ole mitään vikaa. Kaikki oleelliset säädöt löytyvät, joskin kantakupin säätö on tehty erikoisella tavalla. Nillkasträppi voi alkaa painamaan riippuen kengästä mutta onneksi sträppiä on helppo kustomoida. Highback on pehmustettu ja aika kiertojäykkä. Kengän asettaminen siteeseen onnistuu kohtuullisen helposti. Kaikenkaikkiaan vertailussa muihin siteisiin häviävät hyvin vähän jos ollenkaan.

Kiitokset yhteistyöstä:

Kuvia testauksesta:
Jousto tippuu katolta
Frigo ja metodi
katastrofaalinen Frigo
Freeride

What is nolla.net?

Nolla.net is a community of people who are into various board sports. Check out the latest news and find useful information. We publish articles, reviews, interviews, photos, videos and other media content.

How to join the community?

Register for a user account and contribute. We are always looking for people who want to create and share content.